Voor vrouwen die vanuit hun kracht en
authenticiteit willen werken en leven

Over Monika

Zolang ik me kan herinneren was ik als kind bezig met de vraag “wat speelt hier nu eigenlijk”.

Ik voelde dat er vaak veel meer aan de hand was dan er werd gezegd. Op de kleuterschool kregen we les van een non. Ik vond haar streng, maar rechtvaardig. Ik zag dat de andere kinderen eerder met angst of rebelsheid reageerden op haar. Dit kon mij intens bezighouden: “Hoe komt dit? Waarom is mijn reactie op haar anders dan die van de andere kinderen?” Ik leek dromerig en afwezig, maar van binnen was ik druk bezig met beweegredenen achterhalen of helder krijgen wat er onderhuids aan de hand was.

Het antwoord op deze vragen kreeg ik pas toen ik in aanraking kwam met de Transactionele Analyse. Ik werkte destijds bij een revalidatiecentrum voor blinden en slechtzienden waar ik trainingen gaf op het gebied van communicatie, assertiviteit, burn-out preventie en persoonlijk leiderschap. De mensen die de trainingen volgden kampten vaak al jaren met sociale angst, piekergedachten, schuldgevoelens en een laag zelfbeeld. Pas toen ik TA ging toepassen in mijn trainingen werden het zeer succesvolle programma’s. Deelnemers leerden zichzelf te accepteren met de beperking. Ze kregen zicht op onbewuste patronen in hun leven, leerde anders te communiceren vanuit hun natuurlijke kracht. Aan het einde van de rit had men meer zelfvertrouwen en voelde men weer regie over zijn of haar leven.

Inmiddels ben ik werkzaam geweest als trainer, teamcoach en counselor bij verschillende non-profit organisaties, zoals woonzorg, thuiszorg, gehandicaptenzorg, de hulpverlening, het onderwijs, gemeentes en de politie. Zo heb ik bijvoorbeeld ruim 800 agenten getraind in het adequaat inschatten van de kwetsbaarheid van slachtoffers, en allerlei scholen (basis, middelbaar en hoger onderwijs) begeleid om beter samen te werken.

In al mijn werk ervaar ik telkens hoe belangrijk zelfinzicht en autonomie is. Ik geloof dat je gelukkiger bent wanneer je jezelf kan zijn. Vaak ben je onbewust onder invloed oude patronen, en hou je jezelf tegen om vanuit je hart, hoofd en lijf te leven. Ik begeleid mensen om hun eigen kracht en eigenheid te ervaren, zodat ze zich vrij, helder en zelfverzekerd voelen.

Monika is gecertificeerd als counselor, opleider & supervisor in de TA (CTA-C & PTSTA-C), Relational Therapy, Redecision Therapy en Deep democracy (level 1, 2, 3).

Wil je meer inzicht in je gewoontes en patronen?

Download dan hier de leaflet ‘vanuit je kracht werken en leven’

  Wil je direct begeleiding van mij?

  Zet dan nu de eerste stap en neem contact op.

  Tel: 06 – 81 64 95 87
  E-mail: info@monikacox.nl

  Het eerste gesprek is gratis.

  Deze intake is bedoeld om kennis te maken met elkaar en om je probleem te verhelderen. Wanneer we allebei ja zeggen op een samenwerking, maken we een volgende afspraak.